Podprogram 2017 – efekty

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  1. Ochotnicza Straż Pożarna w Sobolewie z terenu województwa podlaskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Suwałkach realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 413 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Suwałki.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

O 19 372,98 ton żywności;

O 1239 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 40 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

Kulinarne - 2 spotkania dla 20 uczestników

Niemarnowanie żywności - 2 spotkania dla 20 uczestników

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2018-09-25
Data publikacji:2018-09-25
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Administrator
Liczba odwiedzin:407